• Placeholder
 

Stiftelsen Care2Care

Stiftelsen Care2Care (802480-5817) har grundats för att kommunicera de ”banbrytande idéer om medicinsk service” (citatet taget ur stiftelseförordnandet) som redovisas i boken ”Läkekonstens lönsamhet”. Boken ges ut på det stiftelseägda förlaget ”Care2Care Publishing”.

 
Image
Förhandsköp

Vid förhandsköp 195 kr Ordinarie pris i bokhandeln 290 kr

Det nedsatta priset gäller så länge den beställda upplagan räcker.
Dock endast fram till den dag boken finns att tillgå på näthandeln eller
i ordinarie bokhandeln.

Beställ ditt exemplar här

Jag önskar aviseras per mail när boken finns tillgänglig.

  Rekvirera recensionsexemplar

  Du som är journalist, eller sakkunnig kan inom kort rekvirera ett exemplar i PDF-format.
  Jag ber dig då fylla i formuläret nedan. Så fort PDF-utskrifterna är tillgängliga kommer jag kontakta dig på den mailadress du uppgivit.

   Bokens uppgift är att:

   1. Visa att västerländsk sjukvård (särskilt den svenska modellen) bygger, inte på den verklighet du som patient upplever utan på systemets och läkarkårens myter.

   2. Redovisa hur politiska makten som råder över sjukvården hand i hand med läkarnas skråliknande specialistorganisationer utestänger dig som patient från den sortens inflytande du som patient så väl behöver.

   3. Skildra hur den politiska ”ovanifrånmakten” även berövar individorienterade läkare möjlighet att se och respektera sina patienter som de unika människor de faktiskt är.

   4. Reda ut varför fokus på den relativa lilla men växande andelen ”patienter ingen vill ha” utgör huvudnyckeln till lösningen av sjukvårdens kris.

   5. Förklara att och varför den solidariska finansieringen, så som den tillämpas idag utgör en helt omistlig komponent i ett framtida sjukvårdssystem.

   6. Klarlägga att den idag oacceptabelt låga kostnadseffektiviteten helt och hållet orsakas av frånvaron av fri och öppen konkurrens.

   7. Nödropa: ”Det brådskar!” Om inget görs nu kommer den pågående utvecklingen fortsätta: Utvecklingen i riktning mot sjukvård typ A, för de besuttna som har råd att betala två gånger, och B-sjukvård för den stora massan av ”normalinkomsttagare”. Således adress USA.

   8. Inskärpa att det kommer krävas lång tid att förvandla dagens politikerstyrda planekonomiskt styrda sjukvård till välfungerande serviceorganisationer som kan tävla med varandra i fri och öppen konkurrens.

   9. Motivera dig som läsare att engagera dig i det nytänkande som krävs för att vi skall lyckas rädda den solidariska finansieringen.

   10. Sprida budskapet att vi behöver bygga upp en majoritet i valmanskåren som dels inser betydelsen av förnyelse och dels att insuttna politiska partier inte kommer medverka i denna process.